Šeimos gydytoja Aistė Medišauskienė

 Šeimos gydytoja Aistė Medišauskienė Aistė Medišauskienė, šeimos gydytoja, 2014 m. baigė Lietuvos sveikatos mokslų universitete šeimos medicinos rezidentūrą ir įgijo šeimos gydytojo profesinę kvalifikaciją.

Aistė nuo mažens žavėjosi gydytojo profesija ir norėjo padėti žmonėms. Norėjo būti tas asmuo, į kurį kreipiamasi pirmiausia, užklupus ligai. Šeimos gydytojos specialybę ji pasirinko todėl, kad šeimos gydytojas yra pirmas asmuo, į kurį kreipiasi pacientas, yra tęstinumas gydymo procese ir palaikomas ilgalaikis ryšys su pacientu.

Pasidomėjus, kas ją džiugina šeimos gydytojo darbo kasdienybėje, gydytoja atsakė, kad: „Šeimos gydytojo darbas yra sunkus ir įvairiapusis, nes dažnai tenka spręsti ne tik medicinines, bet ir socialines problemas. Bet tuo ši sritis ir įdomi, kad kasdien susiduriame vis su naujais iššūkiais, problemomis, padedame pacientams įveikti įvairias ligas, galime sekti gydymo procesą ir kartu su pacientu džiaugtis įveikus ligą. Tad labiausiai džiugina, kad galiu su pacientu sukurti ilgalaikį ryšį ir visokeriopai jam padėti“. Tačiau darbe visiems tenka susidurti ir su iššūkiais. Paklausėme, ar jų gydytojos darbe būna ir kokie jie. „Kaip ir kiekviename darbe, pasitaiko sudėtingesnių atvejų, problemų. Bet didžiausias iššūkis būna, kai nori padėti pacientui, bet žinai, kad ne viskas priklauso nuo tavęs ir turi vadovautis įstatymais, o pacientas galvoja, kad gydytojas viską gali. Sunkiausia matyti viltingas paciento akis ir po to sekantį nusivylimą. Bet gydytojai irgi žmonės ir tikrai stengiasi padaryti viską, kas nuo jų priklauso“ – atsakė Aistė.

Prieš pradedant dirbti mūsų įstaigoje šeimos gydytojos paklausėme, ko ji palinkėtų savo būsimiems pacientams. „Būsimiems savo pacientams norėčiau palinkėti būti atviriems, pasakojant savo problemas, bendradarbiauti gydymo procese ir pasitikėti gydytojais. Nes geriausi rezultatai pasiekiami tik dirbant kartu kaip komanda“.

Maloniai kviečiame nuo š. m. lapkričio 7 d. registruotis VšĮ Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centre pas šeimos gydytoją Aistę Medišauskienę. Gydytojos darbo laikas: pirmadieniais nuo 13.00 iki 18.00 val., trečiadieniais nuo 9.00 iki 15.00 val., ketvirtadieniais nuo 9.00 iki 13.00 val., penktadieniais nuo 9.00 iki 15.00 val.