Bendrosios praktikos slaugytoja Laura Bartkevičienė

Laura Bartkevičienė, bendrosios praktikos slaugytoja, turinti ne vienerių metų darbo patirtį, nuo šių metų sėkmingai įsiliejo į VšĮ Raseinių PSPC kolektyvą. Laura 2009 m. yra pabaigusi Kauno kolegiją ir įgijo bendrosios praktikos slaugytojo specialybę. Nuo 2013 m. pagal specialybę dirbo VšĮ Raseinių ligoninėje. Laurą galima apibūdinti kaip komunikabilią, mėgstančią bendrauti, kruopščią, greitai įsisavinančią naujas žinias asmenybę.

Paklausėme Lauros, kokias, jos nuomone, charakterio ir būdo savybes reikia turėti renkantis slaugytojo profesiją? „Manau, kad renkantis slaugytojo profesiją svarbiausia būti atsakingam, kruopščiam, paslaugiam – norėti padėti žmonėms. Reikia būti komunikabiliam ir pastabiam. Geras šiuolaikinis slaugytojas yra gebantis teikti kvalifikuotą medicinos pagalbą, mokantis dirbti komandoje, bendradarbiauti su gydytojais, gebantis įvertinti ir atpažinti pablogėjusią paciento būklę, norintis padėti žmonėms, siekiantis tobulėti profesinėje srityje“ – sako specialistė.

Ką patartumėte tiems, kas sprendžia rinktis slaugytojo kelią? „Būsimiems slaugytojams patarčiau nusiteikti įdomiam darbui, kuriame bus mažai rutinos, nuolat reikalaujančiam tobulėti, būti psichologiškai stipriam, kantriam ir neabejingam žmonių problemoms. Slaugytojas yra tas medikas, kuris daugiausiai bendrauja su pacientais ir jų artimaisiais, mato jų fizines ir psichologines problemas.

Maloniausia slaugytojo darbo dalis – paciento šypsena ir padėka“ – teigė pašnekovė.

Linkime, kad darbe netrūktų šypsenų.